Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa számodra. Az "Elfogadom" gombra kattintással jóváhagyod azt, hogy honlapunk az Adatkezelési tájékoztatóban körülírt módon cookie-kat használjon. Amennyiben nem fogadod el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek a számodra. Részletes információ a sütikről.

Menü

Új kézműves sörblog a láthatáron!

Van pár nagyszerű blog - kisebbek-nagyobbak, régebbiek-újabbak - , ahol számos érdekes és hasznos információt olvashatunk a kraft sörök világáról, többek között hazai sörfőzdékről, kézműves bárokról, izgalmasabbnál izgalmasabb tételekről, eserményekről és sok más érdekes sörös témáról.  A házi sörfőzés mellett  a kraft sörök népszerűsítése is fontos számunkra, így jelenlegi bejegyzésünkben az egyik olyan sörös blog-ot szeretnénk bemutatni, amit érdemes lehet követned, ha szereted a kraft söröket vagy szívesen megismernéd ezt az izgalmas és különleges világot.

 

 

A sörmesterről

 
Még 2017-ben találkoztam először kézműves sörökkel, naná, hogy egy kézműves sörbárban! Értékesítéssel, marketinggel foglalkozom és akkoriban egy új partneremnél, a Léhűtőnél (most Horizont taproom by Léhűtő) kínáltak meg sörrel. Nyilván jól esik a sör, így nem mondhattam nemet. Kaptam egy Smooth Hoperator-t (Mad Scientist), majd éreztem messziről, hogy ez a sör nagyon intenzív, erős aromát, illatot áraszt magából. Megkóstoltam és eldobtam az agyam. Nem értettem mi ez a zamatos, mangós izű, fenyőgyantás aromájú sör egy kis keserűséggel a végén. Majd elkezdtem szépen lassan kipróbálgatni még több kézműves sört, egyre több magyar főzdét ismertem meg. Úgy voltam vele, hogy szívesen írnék, blogolnék erről a témáról, hogy megmutassam másoknak is milyen „durva” jó sörök vannak és minőségi alapanyagokból mennyire jó söröket lehet készíteni. Nem mennék nagyon bele a nagyüzemi témába, mert szerintem az elején sokaknak csak a 150-250 forintos árcímke teszi vonzóbbá ezeket a söröket. Ha egyszer rászánsz csak 3.000 Ft-ot arra, hogy 4-5 kraft sört megkóstolj, hidd el nem bánod meg és mértékkel, de el fogod kezdeni vásárolni ezeket és megérteni miért is növekszik itthon is a kraft közösség.

 

 

A kraft sörblog-ról

 

2018 őszén instagramon (beermaster_hu) kezdtem a blogolást, fontosnak tartottam az edukációt, azt, hogy rávezessek másokat (is), miben más és miben tud újat mutatni ez a világ. Úgy gondolom hatalmas a szakadék a szupermarketek polcain kapható sörök és a „rendes”, kézműves sörök fogalmáról az emberek fejében. Fontosnak tartom a magyar főzdéket, 80%-ban róluk szoktam írni vagy képeket posztolni social-re. Jelenleg is, amikor megfogalmazok pár gondolatot a sörökről az legfőképp egy rövid leírás, ha úgy tetszik review az adott sörről és mellette egy ösztönző, rávezető tartalom bújik meg. Nemrégiben elindultam a „hardcorabb” sörök felé és néha-néha becsúszik pár spéci külföldi főzde és söreik. Ezzel csak annyit mondanék, hogy mindenkit bátorítok a magyar kézműves sörfogyasztásra, ugyanis nagyon jó minőséget állítanak elő ezek a főzdék; tiszta víz használat, kiváló alapanyagok, állandó állapot és minőségellenőrzés (azaz iszod a saját söröd a főzdében :D ). Van jó pár brutál jó külföldi főzde, akiket érdemes beszerezni és nem lehet kihagyni, viszont a magyarok közül is van jó pár - külföldi megmérettetésen - díjnyertes sörfőzdénk is. Úgyhogy hajrá Magyarország, hajrá kraft!

 

Idén év elején úgy voltam vele tovább folytatom kalandjaimat és elindítok egy teljes értékű blogot. Így született meg a Beer Master blog, ami március óta működik. Itt is fontosnak tartom az edukációt, viszont hosszabban ki lehet fejteni a gondolataid egy ilyen platformon. Hozzátenném nem vagyok se blogger, se influencer, se újságíró, egyszerűen a szenvedélyem és marketing tudásom adom ehhez az izgalmas, megunhatatlan világhoz. A blogon sok a hazai főzdék, kézműves sör világ újdonságainak bemutatása, mint akár egy új sörfőző webáruház  (ezek Mi vagyunk és ha szívesen elolvasnád a rólunk szóló cikket, akkor kattints a linkre https://beermaster.webnode.hu/l/foznel-sort-otthon-adjuk-is-az-eszkozoket-alapanyagokat/). Emellett eseményekről, új bárok nyitásáról és izgalmas új sörök megjelenéséről írok. Olvasok szakirodalmat, ugyanis még én se tudok mindent (szerintem csak a sörfőzők rendelkeznek olyan tudással). Viszont nem is szeretnék olyat írni, ami nem igaz és téves információkkal látja el az olvasókat. Most írtam egy cikket ciderekről, amit évekkel ezelőtt nem ittam már és nem tudtam a pontos történetét, előállítását. Szóval fontosnak tartom, hogy ne csak idd hanem tudd is mit iszol éppen.

 

Ha pedig minden jól alakul hamarosan lefőzöm első sörömet, amihez a BrewBro (vagyis Mi) adja majd az alapanyagokat. Úgy voltam nem állhatok meg ott, hogy csak iszom a jobbnál jobb kraft söröket, ki akartam próbálni milyen sajátot főzni. Nem az volt a célom, hogy olcsóbban hozzam ki, mintha a boltból venném, csupán kíváncsi vagyok arra, hogy milyen sört főzni, magad „megszenvedni” a folyamattal. Elvégre az ember alkotni van a világon vagy mi a fene.  Aztán ki tudja, elkap a gépszíj, felveszek hitelt és nyitok saját főzdét :D  Lezárásként mindenkit ösztönzök, hogy kezdjen el kézműves söröket inni, ha nem tetted volna már eddigre! Ha pedig már benne vagy igyál még többet, felelősséggel persze és ha ez sem elég, akkor kezdj el sört főzni!

"Nem az adja a söröd minőségét, amit mondasz róla, hanem az, amit beleteszel!"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog kraftsör beermaster

Keresés