Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa számodra. Az "Elfogadom" gombra kattintással jóváhagyod azt, hogy honlapunk az Adatkezelési tájékoztatóban körülírt módon cookie-kat használjon. Amennyiben nem fogadod el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek a számodra. Részletes információ a sütikről.

Menü

YeastFlow élesztő előkészítés egyszerűen és gyorsan

A YeastFlow-s srácok összeszedték pár pontban hogyan érdemes előkészíteni élesztőiket a beoltáshoz, hatékony módszer és tényleg nem nagy ördöngösség, kevésbé tapasztalt sörfőzők is könnyen tudják alkalmazni. Kövesd az utasításokat és készíts minőségi söröket a YeastFlow-s élesztőkkel.

 

 

YeastFlow-Élesztő előkészítés egyszerűen és gyorsan

 

1. Felhasználásig legyen hűtőben az élesztő és hagyjuk leülepedni 

2. Főzés előtt pár órával vegyük ki a hűtőből, hagyjuk felmelegedni

3. Cefrézés vége felé egy tiszta üvegbe/pohárba öntsük le a felülúszót az élesztőről

  • ezt később majd az élesztővel adjuk hozzá a sörléhez

4. Készítsünk elő cukoroldatot az élesztőnek (kb 1 dl)

  • cefrézés során vegyünk el kb 1 dl színlevet (kb 50-60 perc cefrézés után)
  • ezt forraljuk fel, majd hűtsük vissza 30 °C környékére (Ezt egy kotyogós kávéfőző alsó részében tökéletesen meg tudjuk tenni. Folyó csapvíz alatt gyorsan lehet hűteni)

5. A leöntött felülúszó helyére öntsük a cukoroldatot, majd zárjuk vissza a fiolát

6. A sörlé fölött lassan nyissuk ki a fiolát és lassan!! engedjük ki a keletkezett széndioxidot

7. Ezt követően csak öntsük a sörlébe az élesztőt, illetve a korábban elvett felülúszót

Megjegyzés: Az élesztőnek a szaporodáshoz szükséges optimális hőmérséklet 25-30°C, így érdemes a sörlevet csak eddig visszahűteni és ezen a hőmérsékleten beoltani és a szaporodás megkezdését követően hűteni le a megfelelő hőmérsékletre (kb. 6-10 óra után)

 

Kérdés esetén: info@yeastflow.com

Keresés