SÖRFŐZÉSI 1X1
A sörkészítés nem igényel különleges és sokféle eszközt, de van néhány alapvető, melyet érdemes beszereznünk főzés előtt. Ezek az eszközök igen hasznosak lehetnek és nagyban megkönnyíthetik a munkánkat. Nem drágák és mindegyik sörfőzési módszerhez (sűrítményes, kivonatos, teljes cefrézés) használhatók.
Sört többféleképpen főzhetünk, egyszerűbb és bonyolultabb eljárással is, mindegyiknek megvan ez előnye és hátránya. Teljes cefrézési eljárással készíthetjük a legjobb minőségű söröket és ez a módszer nyújtja a legnagyobb szabadságot, ezáltal pedig olyan sört készíthetünk amilyet csak akarunk. A sörsűrítmény vagy malátakivonat használata egyszerűbb, kevesebb eszközt és időt igényel, viszont drágábbak és a testre szabásnak is csak kis teret adnak.
A sör négy alapvető összetevője: komló, maláta, élesztő és víz. Ezek nélkülözhetetlenek a sörkészítéshez. De használhatunk más hozzávalókat is, mint pótanyagokat, adalékokat és különféle ízesítőket. Mivel ezek általában valamilyen ízjellemző kialakításában játszanak szerepet, használatukkal igazán különleges és egyedi söröket készíthetünk.